Конкурс Trash for ART 2015

РЕЗУЛТАТИ

Ви благодариме на сите што учествувавте во конкурсот Trash for ART 2015 и што ни ја раскажавте вашата приказна преку уметничко дело од амбалажен отпад.

Добивме над 110 пријавени дела со кои уште еднаш ни докажавте дека креативноста нема граници. Жирито имаше тешка задача – да ги одбере најдобрите 9 дела во трите категории.

Наградени дела

Категорија Поединци и други институции:

1 место – награда 30.000 ден.
бр.13 – ЗМЕЈ
автор: Дарко Базерко

2 место - награда 20.000 ден.
бр.16 – ОРЕЛ
автор: Стојан Тасевски

3 место – награда 10.000 ден.
Бр. 45 – ГЛАВА
автор: Бојана Кокиновска

Категорија Основни училишта:

1 место – награда 30.000 ден.
бр.1 – ВЕСЕЛАТА ДРУЖИНА
ОУ „Браќа Миладиновци“- Скопје

2 место - награда 20.000 ден.
бр.9 – ЖИВОТНИ
ОУ „Св. Климент Охридски“- Битола

3 место – награда 10.000 ден.
бр.16 – ВОЗ
ОУ „Блаже Конески“- Скопје

Категорија Градинки:

1 место – награда 30.000 ден.
бр.7 – ПРИНЦОТ ЖАБА
ЈОУДГ „Борис Трајковски“- Демир Капија

2 место - награда 20.000 ден.
бр.1 – ПИНГВИНИ
Приватна градинка „Green House“ - Скопје

3 место – награда 10.000 ден.
бр.3 – 4 ГОДИШНИ ВРЕМИЊА
ЈУДГ „Детска радост“ Скопје

Им честитаме на победниците!

За сите дела кои влегоа во потесниот избор подготвивме Дипломи за финалисти на Конкурсот Trash for Art 2015:

Финалисти:

• Климентина Спасовска
• Мила Трендафиловска
• Матеа Шутарова
• Виктор Трпески
• Мартин Стојмановски
• Бојан Трпковски
• Петар Илоски
• Милена Ќосовска
• Марија Здравковска
• Марија Ичкова
• Калина Кузевска
• Снежана Давиткова
• ЈУДГОЦ „13 Ноември“ - Скопје
• ООУ „Браќа Миладиновци“ – Куманово
• ООУ „Владо Тасевски“ – Скопје
• „Темпора Кидс“ – Скопје
• ООУ „Димче Ангелов Габерот“ – Демир Капија

Ги покануваме наградените автори и сите финалисти во Веро-центарот на 20-ти декември (недела), во 12:30 часот да ги подигнат своите дипломи.

Наградените дела и делата-финалисти ќе бидат изложени од 20-ти декември 2015 година во Веро-центарот.

Сите учесници кои не се меѓу наградените и меѓу финалистите, своите дела ќе можат да ги подигнат од просториите на Конгресен центар Александар Македонски (Универзална сала), на 17-ти и 18-ти декември
во периодот од 14 до 19 часот. Со вас понесете ја потврдата за учество на конкурсот која ја добивте при пријавувањето.

Пакомак нема обврска да ги чува делата што нема да бидат подигнати во предвидениот рок (18.12.2015
до 19 часот).

*Фотографиите од наградените дела ќе бидат објавени во текот на утрешниот ден.